Fritidsbanken i Växjö invigs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet när de första skridskorna lämnas in på Fritidsbanken i Växjö. Foto: SVT

Växjös första fritidsbank invigd – behöver samla in tusen sportprylar

Publicerad

Under måndagen började insamlingen av sportprylar till Växjös första fritidsbank.

– Tusen artiklar ska in, så vi har lite att jobba med, säger Martina Forsberg (S), ordförande i Kultur-och fritidsnämnden.

Första dagen på höstlovet passade Växjö kommun på att inviga insamlingen till Växjös första fritidsbank som nu preliminärt huserar i gamla kommunhuset.

– Det är framför allt att folk ska våga testa nya aktiviteter. Det kan vara en startpunkt för de som vill idrotta och testa friluftslivet, säger Martina Forsberg (S), ordförande i Kultur-och fritidsnämnden, Växjö kommun.

S och V har länge drivit frågan om en fritidsbank i Växjö, men har stoppats av allianspartierna. När det nya rödgröna styret tillträdde lyfte man förslaget igen och nu är etableringen av en fritidsbank igång.

Inga fast lokaler ännu

Var fritidsbankens ska ha sina lokaler är ännu oklart. Kommunen har inte heller bestämt när verksamheten ska påbörja uthyrningen.

– Det jobbar kommunens lokalförsörjningsgrupp med. Men nu får vi användning för en del av gamla kommunhuset ett tag. Men det är viktigt att vi är igång nu, säger Martina Forsberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.