I augusti väntas en rivstart på bostadsmarknaden. Foto: Mickan Mörk/TT

Villapriserna i Kalmar län stiger näst mest i landet

Uppdaterad
Publicerad

Villapriserna i både Kalmar och Kronobergs län har stigit de senaste tre månaderna. I Kronoberg har priserna stigit med fyra procent och i Kalmar sex procent – vilket är näst mest i landet.

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villapriserna fortsätter att stiga. Villapriserna i Kalmar län har stigit näst mest med sex procent. Kronoberg ligger tätt efter med fyra procent.

– När trädgårdarna står gröna och lummiga är det högsäsong för villamarknaden och antalet bostäder till salu brukar öka kraftigt så här efter semestrarna, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Bostadsmarknaden

Nu i augusti väntas en rivstart på bostadsmarknaden.

– Vi räknar med en ökad takt i budgivningarna under hösten. Just nu ser vi ett särskilt stort intresse för små lägenheter, vilket beror på att det snart är terminsstart på landets högskolor och universitet, säger Marcus Svanberg.

Villor och lägenheter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Människor har accepterat ett nytt normalläge när det gäller räntor och bostadspriser, menar mäklare Jonas Hellström. Hör mer i videon. Foto: Janerik Henriksson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.