Astra Zeneca gör en investering på nära 1,5 miljarder i sin anläggning för biologiska läkemedel i Södertälje. Foto: Astra Zeneca

Astra Zeneca satsar 1,5 miljarder på utbyggnad i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Nu gör Astra Zeneca en investering på nära 1,5 miljarder i sin anläggning för biologiska läkemedel i Södertälje.

– Vi är glada över denna investering i Södertälje, säger Per Alfredsson, vd för Astra Zeneca i Sverige, i ett pressmeddelande.

Redan 2015 startade Astra Zenecas sin produktion av biologiska läkemedel i Gärtuna. Nu ska fabriken bli ännu större – 2 700 kvadratmeter om man ska vara exakt. Satsningen kommer också ge minst 100 nya jobb lovar företaget. Det handlar bland annat om jobb inom produktion men även inom andra delar i företaget.

Planen är att utbyggnaden ska vara klar 2027.

Biologiska läkemedel

Ett biologiskt läkemedel har någon del som har producerats i eller har tagits fram ur biologiskt material, som till exempel levande celler eller vävnad. Till dessa hör en rad olika vacciner och mediciner som utvecklats med genterapi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.