Konflikten fortsätter mellan Region Stockholm och det privata vårdföretaget Mando, som bedriver ätstörningsvård. Foto: Maja Flygt/SVT

Ätstörningskliniken Mando överklagar tingsrättens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Regionen kommer fortsätta kräva tillbaka pengar från vårdföretaget Mando, som bedriver ätstörningsvård. Det stod klart efter tingsrättens beslut om att avbryta företagsrekonstruktionen för ett av Mandos bolag. Nu överklagar Mando beslutet.

”Mandometerklinikerna kommer att överklaga den avbrutna rekonstruktionen till hovrätten”, skriver företaget på sin hemsida.

Mando har under flera år bedrivit ätstörningsvård i Region Stockholm. I november löpet avtalet ut och regionen hävdar att företaget är skyldiga att betala tillbaka cirka 50 miljoner kronor för felfaktureringar. Under sommaren började regionen hålla inne på utbetalningar till Mando för att försöka få tillbaka pengarna.

Granskning av ätstörningsvården

Efter att ha hamnat i ett pressat ekonomiskt läge ansökte Mando om företagsrekonstruktion för två av sina bolag. Företagsrekonstruktion fungerar som ett alternativ till konkurs där man försöker hitta ett nytt sätt för ett förtag att överleva.

På måndagen meddelade Södertörns tingsrätt att företagsrekonstruktionen ska upphöra för det bolaget i Mandokoncernen som har avtal med regionen. Beslutet innebär att regionen kan fortsätta hålla inne på utbetalningar till Mando:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av ätstörningsvården

Mer i ämnet