Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SSK:s sportchef Emil Georgsson om vad han velat se mer av hos spelarna och risken med budgeten inför hösten. Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Bistert slut på stark säsong för SSK – risk för lägre spelarbudget till hösten

Uppdaterad
Publicerad

SSK åkte oväntat ut redan i kvartsfinal, efter att ha kommit tvåa i grundserien. Nu riskerar årets tidiga uttåg att skapa problem nästa säsong.

– Det ger konsekvenser om man inte når de sportsliga målen som avgör om ekonomin går ihop, säger SSK:s sportchef Emil Georgsson.

Det är lätt att se. Södertälje sportklubbs sportchef är påtagligt besviken över att säsongen redan är slut, efter att Karlskoga vunnit med 4-0 i kvartsfinalserien. Men samtidigt finns det mycket att vara positiv över, sett till att laget kom tvåa i Hockeyallsvenskans grundserie.

– Om man zoomar ut så ser man att vi verkligen tagit ett kliv framåt i svensk hockeys hierarki, sett till att vi höll på att åka ur för två säsonger sedan. Vi har stabiliserat oss som ett topplag, säger Emil Georgsson.

Självkritisk sportchef

Nu har han utvecklingssamtal med spelarna individuellt på cirka 30 minuter vardera, för att reda ut förlusten men också prata om framtiden.

– Vi ledare behöver också analysera vad som gått snett, att spelarna inte kommer upp i normal förmåga ligger såklart också på oss ledare.

Var det ett för högt ställt budgetmål att ni skulle nå semifinal?

– Det är egentligen klubbdirektören som ska svara på budgetfrågor. Men nej, målet var inte för högt. Vi höjde ambitionsnivån till i år och ska de sportsliga resultaten följa med så kostar det pengar.

Hör Emil Georgsson om vilken spelartyp som det behövs mer av i nästa lagbygge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.