Feta
Fetaost förväxlas med ost som liknar fetaost, men är gjord på komjölk. Feta får endast användas om ost som tillverkats i Grekland och som är gjord av fårmjölk eller en blandning av får- och getmjölk.
Parmesan
Parmesanost förväxlas med andra italienska hårdostar. Det är också vanligt att Grana Padano förväxlas med Parmesanost.
Parmaskinka
Parmaskinka förväxlas med annan lufttorkad skinka. Parmaskinka/Prosciutto di Parma får endast användas om skinka som tillverkats enligt speciella traditionella metoder i provinsen Parma. Endast skinka som märkts med symbolen med en ”hertigkrona” med ordet Parma får kallas parmaskinka/Prosciutto di Parma. Ingen annan lufttorkad skinka får kallas Parmaskinka i menyn.
Ursprunget
Det som framhålls som närproducerat är inte alltid det. Det är inte helt ovanligt att kött med helt annat ursprung framhålls som svenskt.
Andra produkter som undersöktes i redlighetskontrollerna var oxfilé, fetaost och olivolja.
Dessutom undersöktes KRAV-märkningen, svenskt ursprung och ekologiska produkter i form av nöt, fläsk, fågel, ägg och grönsaker.