Det var under kraftvärmeverkets återkommande servicearbete som olyckan skedde då en 50-årig man föll från hög höjd och skadades allvarligt. Foto: SVT

Efter fallolyckan – utredning inleds på Igelstaverket i Södertälje

Publicerad

Efter att en man föll från en hög höjd på Igelstaverket i torsdags och skadades allvarligt, inleds nu en intern utredning om olyckan.

– Vi har aldrig varit med om en sådan allvarlig olycka, säger Camilla Koebe, kommunikationschef på Söderenergi.

Under torsdagen den 20 juni föll en man i 50-årsåldern från en hög höjd i samband med det årliga underhållsarbetet av kraftvärmeverket. Mannen har enligt polisen fortfarande allvarliga skador.

Söderenergi, som äger Igelstaverket, har nu på måndagen påbörjat sin interna utredning av olyckan för att fastställa orsaken. Man har också en pågående dialog med Arbetsmiljöverket kring det inträffade.

Fallolyckan på Igelstaverket i Södertälje

”I det här fallet har något brustit”

Igelstaverket är en industriell miljö med höga höjder. Camilla Koebe, kommunikationschef på Söderenergi, berättar att det är första gången som energileverantören varit med om en sådan allvarlig olycka.

– Vi är vana vid att arbeta förebyggande, men i det här fallet har något brustit, säger Camilla Koebe.

Påbörjat en utredning om olyckan

Produktionen på Igelstaverket har legat nere sedan olyckan, men startades på måndagen upp igen.

– Vi har återupptagit arbetet vid kraftvärmeverket, förutom på olycksplatsen, säger Camilla Koebe.

Utredningen beräknas ta flera veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallolyckan på Igelstaverket i Södertälje

Mer i ämnet