Foto: SVT

Efter Fortums köp – majoriteten av Telge energis anställda sägs upp

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan köptes kommunala Telge energi upp av eljätten Fortum. Nu meddelar de nya ägarna att majoriteten av de anställda i Södertälje sägs upp, uppger LT.

– En stor del av värdet i ett bolag är ju personalen. Och vi ser det som ganska konstigt att Fortum först skulle köpa Telge energi och sedan göra sig av med värdet, sa Alexander Rosenberg (M), kommunalråd och styrelseordförande i Telge AB, i samband med Fortums köp av det kommunala bolaget, till SVT Nyheter Södertälje.

Parterna hade då kommit överens om att ha kvar Telge energi i Södertälje i minst ett år. Och nästan på dagen ett år senare, så kom beskedet om att de nya ägarna skulle skrota Telge energi som eget bolag.

Och under onsdagen kom beskedet om att nästan samtliga av de 60 anställda i Södertälje, sägs upp.

– Jag kan inte kommentera den exakta siffran. Vad jag vet är det inte helt färdigförhandlat än. Men en stor del av medarbetarna i Södertälje blir övertaliga, säger Per-Oscar Hedman, kommunikationschef på Fortum, till Länstidningen.

Hör Niklas Holberg, dåvarande vd på Telge energi, när han i samband med köpet, förklarar att han tror det nya ägarskapet ska innebära ”business as usual i Södertälje”, i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Telge energis vd : Indikationerna är att vi blir kvar i Södertälje

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.