Karin Olander, fordonsreporter på Dagens industri

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Olander är fordonsreporter på Dagens industri. Foto: Patrik Airosto/SVT

Fordonsreportern om Scanias batterifabrik: ”Det pågår ett väldigt delikat spel”

Uppdaterad
Publicerad

Scania har satsat stort på en batterifabrik i Södertälje. Men nu stormar det kring den som ska stå för batterierna, Northvolt. SVT frågade Karin Olander, fordonsreporter på Dagens industri, vad hon tänker om läget.

Det är locket på från Scania, efter att SVT flera gånger försökt nå VD:n Christian Levin för en kommentar gällande företagets tankar om Northvolts stora personaluppsägningar.

Och samma korta svar kommer återigen från Scanias pressavdelning:
”Vi har inga andra kommentarer i detta läge än att vi har en nära och bra
kontakt med Northvolt.”

Ekonomisk kris för Northvolt

Tyst vid fabriken
På Scanias batterifabrik, där det tillverkas batterier med Northvolt-komponenter, är det lika tyst.

Frågan vi ställer oss är om personalen känner någon oro inför framtiden – men ingen vill prata med SVT:s reporter för att kommentera läget.

Enligt en personalansvarig på fabriken ska de anställda ha fått information om Northvolt förra veckan, men vad det var för information vill de inte uttala sig om.

I videon ovan kan du höra vad Dagens industris fordonsreporter Karin Olander tänker om framtiden för Scanias batterifabrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris för Northvolt

Mer i ämnet