Efter stort hemlighetsmakeri blev det på måndagskvällen klart att varuhuset Kringlan i Södertälje får nya ägare. Foto: SVT

Försäljningen av varuhuset Kringlan i Södertälje klar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det definitiv klart att kommunägda Telge fastigheter säljer varuhuset Kringlan med tillhörande fastigheter. Det beslutades vid kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring försäljningen av varuhuset Kringlan men nu är affären klar – kommunen säljer varuhuset och politikerna är rörande överens om att det blir bra för stadskärnans framtid.

– Det här känns bra, vi har jobbat länge med att hitta den rätta ägaren, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) till SVT Nyheter Södertälje.

”Glada att vi fått möjligheten”

Köpare är fastighetsbolaget Stadsrum Fastigheter, som i och med köpet åtar sig att utveckla och förädla fastigheten.

– Vi är mycket glada att vi har fått möjligheten att förvärva Tellus 5 av Telge Fastigheter, säger Magnus Alteskog, VD på Stadsrum Fastigheter.

Fyra budgivare visade intresse

Varuhuset är ritat av bröderna Erik och Tore Ahlsén och öppnade i mars 1965. Till fastigheten hör även kontor, bostäder och det så kallade ”McDonaldshuset” med underliggande parkeringsgarage. Enligt ett pressmeddelande från kommunen hade fyra budgivare visat intresse för fastighetsförsäljningen.

- Det kommer bli väldigt bra för Södertälje och Södertäljes utveckling, säger ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Håkan Buller (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.