SVT:s reporter med mobiltelefon i hästhage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ringer SVT:s reporter upp jägaren som sköt två hästar av misstag: ”Det är åt helvete.” Foto: Lisa Liljefors

Jägaren som sköt två ponnyer av misstag: ”En fullständig katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Två ponnyer sköts i Nykvarn under fredagskvällen. De fick senare avlivas på grund av sina skador. I ett samtal med SVT:s reporter förklarar jägaren hur han uppfattade situationen.

Enligt jägaren brukar de ofta jaga vildsvin i området runt hästgården. Han berättar att hästarna brukar befinna sig inne i stallet vid jakt – eftersom hästgården brukar ha blivit förvarnad.

I går kväll skulle de egentligen inte begett sig ut för att jaga, berättar han, men på kort varsel fick jaktlaget meddelande om att vildsvinen befann sig i området kring stallet.

– Det var ett missförstånd vilken hage som de var i och det misstaget får jag ta på mig nu.

”Såg ut precis som en flock grisar”

Enligt jägaren brukar de jaga kring hästhagarna, något som Aileen Köpper, som arrenderar gården och vars hästar blev skjutna, menar att de inte har tillstånd att göra.

– De rörde sig och såg ut precis som en flock grisar, säger han i telefon.

Hur känns det i dag?

– Det är åt helvete.

Jägaren anmälde själv händelsen till polisen som har upprättat en anmälan om jaktbrott samt framkallande av fara för annan.

Hör mer av samtalet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.