Skjutning i Södertälje

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En förundersökning gällande mordförsök är inledd. Foto: Blåljusbilder

En anhållen efter skottlossningen i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en skottlossning ska ha skett i Stockholmsområdet. En person har hittats skadad och en man är anhållen.

Under onsdagskvällen larmades polisen om smällar i Södertälje. En person anträffades skottskadad och fördes till sjukhus där han vårdats. Det är oklart hur allvarligt skadeläget är.

En förundersökning gällande mordförsök är inledd och flera personer har hämtats in till förhör under onsdagskvällen.

På torsdag morgon meddelade polisen att en omfattande insats under natten lett till gripandet av en misstänkt gärningsman. Mannen har förhörts och en åklagare har tagit beslut om att han ska vara anhållen.

Brottsplatsen har varit avspärrad och kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning.

Flera brott under onsdagskvällen

Tidigare under kvällen sköts det på Bagarmossens tunnelbanestation och i Järfälla har polisen fått larm om att det skjutits mot en villa.

Ett fönster är trasigt, men polisen skriver på sin hemsida att det ännu inte går att konstatera om skott avlossats. Senare på kvällen meddelade man att två unga män i tonåren har gripits.

Det befann sig personer i bostaden, under den misstänkta skjutningen, men ingen ska ha kommit till fysisk skada. Två tonåringar har gripits.

Polisen säger att det ännu är för tidigt att säga om händelserna hänger ihop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.