Avstängningen sker natten mot måndagen den 16 september och kommer innebära begränsad framkomlighet både på väg 57 och väg 506 Foto: Trafikverket

Ny cirkulationsplats – trafiken leds om i flera månader

Publicerad

Väg 57 mellan Järna och Gnesta ska bli mer säker och därför leds trafiken nu om i uppemot fem månader. En ny cirkulationsplats ska byggas och fungera som en ny entré till Gnesta.

Avstängningen av delar av vägen sker natten mot måndagen den 16 september och kommer innebära begränsad framkomlighet både på väg 57 och väg 506, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Trafiken leds in på en tillfälliga väg som har ett körfält i vardera riktning och hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen.

Öka skillnaden mellan tätort och landskap

Planen är att den nya cirkulationsplatsen ska fungera som en entré till Gnesta då utformningen förtydligar närheten till Gnesta tätort.

Trafikverket vill att cirkulationsplatsen även ska bidra till att öka skillnaden mellan tätort och omgivande landskap för att öka förståelsen för att hastighetsbegränsningen sänks.

ANDRA VÄGARBETEN I NÄRHETEN

I ombyggnaden av väg 57 ingår även korsningsåtgärder. Exempelvis får korsningen med Fristavägen en ny utformning med ett körfält för vänstersväng, vilket förbättrar säkerheten.

Mellan Mölnbo och Gnesta bygger Trafikvkeret om korsningarna med väg 500 och väg 501. Dessa korsningar blir belysta.

Anslutningen till väg 505 Hölövägen byggs om och i samband med det får korsningen en refug och belysning.

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.