Åtta trafikljus vid mototvägsavfarten i Nykvarn, ska förhindra köbildning ner till motorvägen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtta trafikljus vid mototvägsavfarten i Nykvarn, ska förhindra köbildning ner till motorvägen. Hör Mervan Arslan, projektledare Trafikverket, berätta hur, i klippet ovan, Foto: Aida Arslanovi/SVT

Nu ska de farliga köerna på motorvägsavfarten i Nykvarn byggas bort

Uppdaterad
Publicerad

Köbildningen som uppstår på motorvägsavfarten från E20 i Nykvarn har länge varit en trafiksäkerhetsrisk. Nu påbörjas arbetet med att installera trafiksignaler som ska förhindra köerna.

Trafikverket konstaterade redan 2018 att en enkel lösning på köbildningen ner på motorvägen på E20 från Södertälje skulle kunna vara att placera trafikljus i korsningen. Ändå är det först nu som arbetet påbörjas. Planen är totalt åtta trafiksignaler.

– Detektorer under marken kommer se till att det inte blir längre köer här, säger Mervan Arslan, projektledare på Trafikverket.

Arbetet inleddes i måndags och kommer att pågå kvälls- och nattetid och trafiken leds om under tiden. Arbetet beräknas vara klart om två månader.

Hör mer om den nya lösningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.