En person står vid vägkanten och intervjuas för en nyhetssändning. I bakgrunden syns en bil som passerar och ett öppet landskap med träd. En mikrofon med logotypen ”svt” hålls i fokus framför personen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hölöbon Marina Mijocs reaktion på skotten mot en villa. Foto: Clara Fritzon

Oro i Hölö efter skott mot villa

Publicerad

En villa i Hölö besköts under natten mot onsdag. Under dagen var gatan avspärrad och polishundar sökte i närområdet. Händelsen har skakat om vad som annars, enligt boende, är ett lugnt grannskap.

– Det är läskigt för min familj. Vi har unga barn och jag är rädd för deras skull nu, säger Marina Mijoc som bor i närheten.

Flera boende i området väcktes under natten av höga smällar. När SVT besökte platsen under onsdagsförmiddagen var många i chock över att skjutningen kunde hända i Hölö.

– Jag har bott här i 18 år och det har aldrig hänt något sånt här förut, berättar en Hölöbo som SVT möter.

Polisen vill i dagsläget inte kommentera vad som kan ligga bakom skjutningen.

Men enligt uppgifter SVT har fått fram finns det personer med koppling till bostaden som är dömda för brott, och kan knytas till nätverkskriminalitet i Stockholmsområdet.

En förundersökning har inletts om grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.