En som tidigt fastnade för att baka napolitanska pizzor hemma är amatörkocken Jens Karström i Nykvarn. Hemma hos honom står pizzaugnen redo nästan varje söndag och han är långt ifrån ensam om att frestas av trenden.
- Det har blivit väldigt populärt och det finns väldigt mycket större tillgång till information och hur man gör allting nu, säger han.
Ökad försäljning
Enligt bland annat Netonnet, K-rauta och Elgiganten har försäljningen av pizzaugnar ökat rejält de senaste åren och inför sommaren.
”På tolv månaders basis har försäljningen av pizzaugnar hos K-Rauta ökat med 144 procent”, skriver kommunikationsansvarig på Kesko, som har varumärket K-rauta, i ett mejl till SVT.
– När jag började fanns det inte så många olika pizzaugnar att välja på, men det finns ju hur mycket som helst på marknaden nu, säger Jens Karström, som också driver ett eget matkonto på Instagram där han delar med sig av familjens middagar.
Se när han använder sin pizzaugn för att försöka få den perfekta pizzan i videoklippet ovan.
Missa inte heller Jens Karströms tips för den bästa hemlagade pizzan.