SVT Nyheter Södertäljes tf. redaktionschef Lisa Åberg om vad hon hoppas att SVT:s satsning på Ronna kan ge för resultat i google-sökningarna framöver. Foto: SVT

Redaktionschefen: Finns mer att göra i Ronna

Uppdaterad
Publicerad
Krönika ·

Under en tid kommer SVT Nyheter Södertälje att göra en satsning på ett bredare nyhetsutbud från Ronna. Det här ska förhoppningsvis leda till nya rubriker, skriver tf redaktionschef Lisa Åberg.

Lisa Åberg

tf redaktionschef SVT Nyheter Stockholm och Södertälje

Jag knappar in ordet ”Ronna” i sökmotorn. En lista på artiklar laddas upp på mobilens skärm. Jag vill få en ögonblicksbild av nyhetsflödet härifrån. 

Morgonen därpå tar jag en frukostkaffe med kollegorna på ett kafé i stadsdelen. Det är fredagskänsla och vi tjuvlyssnar på en grupp kvinnor som tar en kaffepaus för att prata om väder och vind. Stämningen rimmar illa med rubrikerna jag såg kvällen före.

SVT Nyheter i Ronna

Finns mer att göra

Den som sporadiskt läser vad som skrivs om Ronna i svenska medier kommer sannolikt att, likt jag gjorde, växla in ordet ”Ronna” mot ”sprängning”, ”explosion”, ”mord” – och kanske ”fritidsgård”. 

Vår redaktion har börjat prata mer om konstruktiv – lösningsorienterad – journalistik och genom en lokal närvaro i kommunen sedan 2015 vågar jag påstå att SVT har en mer relevant och nyanserad nyhetsrapportering från Södertälje än någonsin. Men det finns mer att göra.

Mer närvaro

Därför kommer Ronnabor att se och träffa reportrarna Linda Asmar och David Nilsson Hamne extra mycket under en månads tid. Vi gör en satsning på att nätverka och producera mer journalistik härifrån. Det här i en förhoppning om att fler vill vända sig till just SVT Nyheter Södertälje med nyhetstips från sin vardag. 

Om jag gör samma googling senare i höst hoppas jag att jag möts av ett bredare utbud av ord.

Våra reportrar Linda Asmar och David Nilsson Hamne kommer vara på plats i Ronna under hösten. Hör av dig till dem om du vill tipsa om något vi bör bevaka eller uppmärksamma.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I höst kommer SVT vara mycket i Ronna. Reportrarna David Nilsson Hamne och Linda Asmar tar gärna emot nyhetstips. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

SVT Nyheter i Ronna

Mer i ämnet