Frode Haus, medlem i Villaägarföreningen, utanför Villaägarföreningens Enhörnas bod.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frode Haus tycker att låglasttiden mellan åtta på kvällen och sju på morgonen, inte synkar med människors livsschema. ”Man betalar onödigt mycket för att dra igång spisen och göra middag”, säger han. Foto: Daniel Díaz/SVT

Villaägarna om höjd elnätsavgift: ”Inte rimligt”

Uppdaterad
Publicerad

Medlemmar i Villaägarföreningen Enhörna i Södertälje kritiserar Telge näts höjning av effektdelen av elnätetsavgiften. Frode Haus tycker att låglasttiden borde tidigareläggas så att man slipper betala ”straffavgift”.

Enligt Frode så uppmanar Telge nät till att kunderna ska förbruka ström helst mellan åtta på kvällen till sju på morgonen då nätet inte är lika belastat. Annars tar man ut det Frode kallar för ”straffavgift”, alltså elnätets trängselskatt.

– Det är inte möjligt att alla hushåll använder sina maskiner, laddar batterier och elbilar samtidigt under den tiden för då kommer propparna gå pop pop pop, säger han.

Telge nät menar att höjningen är nödvändig utifrån en planerad uppgradering av länets elnät samt en följd av en högre inflation.

Om Frode Haus tycker att prishöjningen är rimlig, kan du höra mer om i klippet längst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.