Eskilstuna kommun och AFC Eskilstuna har enats om en överenskommelse som gör att laget åter kan träna och spela matcher på Tunavallen. Foto: SVT

AFC tillbaka på Tunavallen i Eskilstuna – har gjort första delbetalning

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna har varit portade från att använda Tunavallen för träning och matcher. Detta eftersom man inte betalat hyran. Men nu är fotbollslaget tillbaka på sin hemarena.

Under onsdagen meddelade Eskilstuna kommun att man fått en första delbetalning av den skuld som föreningen har till kommunen. En överenskommelse har slutits som gör att laget nu åter kan spela på Tunavallen.

– Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet har vi haft en bra dialog med AFC. Den här överenskommelsen ger AFC lite arbetsro att hantera den nuvarande situationen med förhandlingar med ny ägare som då förhoppningsvis är löst på ett eller annat sätt, säger Mattias Albers, områdeschef för arenor och friluftsliv i ett pressmeddelande.

Så här ser överenskommelsen ut:
• AFC får tillgång till kommunens anläggningar för träning och match, gäller alla verksamheter inom AFC.

• I juni betalar de planhyror för juni efter fakturering enligt normala rutiner.

• I juli påbörjar de avbetalning av resterande skuld enligt tidigare avbetalningsplan.

• Om de inte följer det så stängs föreningen av från arenorna åter igen.

Klippet nedan: Kommunens Mattias Albers berättade för en vecka sedan om varför AFC stängts av.

En man i vit tröja står på en fotbollsplan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla måste ta ansvar för skattemedlen”, hör Mattias Albers, områdeschef arenor- och friluftsliv om varför AFC Eskilstuna var avstängda från idrottsanläggningarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.