Poliser i bostadsområdet Fröslunda i Eskilstuna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till Fröslunda i Eskilstuna i samband med en misstänkt skottlossning på söndagseftermiddagen. Foto: Casper Sandberg

Åklagare om skjutningen i Eskilstuna: ”Vi ser ingen koppling till gängkriminalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagare finns det flera misstänkta personer som kan kopplas till mordförsöket i Eskilstuna i söndags, då en man i 35-årsåldern skadades allvarligt efter en skottlossning i området Myrtorp.

– Vi ser ingen koppling till gängkriminalitet. Det verkar vara en isolerad händelse, säger Maria Nilsson, åklagare.

Skottlossningen inträffade i området Myrtorp i Eskilstuna strax efter 15-tiden under söndagen. Mannen som anträffades på platsen med allvarliga skador fördes till sjukhuset och opererades samma natt.

– Vi har hört målsägande men kommer att behöva höra honom flera gånger, säger Maria Nilsson.

Skjutningar i Eskilstuna

Enligt henne finns det flera personer som misstänks för inblandning i skottlossningen. Ingen av dem har frihetsberövats och det finns i nuläget heller ingen misstankegrad.

– Mer kan jag inte säga än att utredningen rullar på. Vi kommer utföra flera förhör och husrannsakningar, säger Maria Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet