Man allvarligt skadad efter skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern hittades allvarligt skadad efter en skottlossning i Eskilstuna under söndagseftermiddagen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

Händelsen inträffade i området Myrtorp i Eskilstuna strax efter 15-tiden på söndagen. Mannen som anträffades på platsen med allvarliga skador har förts till sjukhus med ambulans.

I nuläget finns det ingen misstänkt för brottet. Polisen spärrade av ett område där skottlossningen ägde rum och arbetade under eftermiddagen med att säkra spår och söka information om vad som inträffat.

Under måndagen kunde den skottskadade personen höras av polisen.

Finns det något som tyder på att det här är kopplat till organiserad brottslighet eller gängkriminalitet?

– Det är svårt för mig att svara på i det här läget, det är inget som jag har några detaljer om, men givetvis är det något som kan vara intressant för polisen framåt, säger Olle Älveroth.

”Det finns inget som tyder på att det råder någon fara för allmänheten”, skriver polisen på sin hemsida.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till Fröslunda i Eskilstuna i samband med en misstänkt skottlossning på söndagseftermiddagen. Foto: Casper Sandberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.