Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mattias Gunnarsson/SVT

Eskilstunabon Anci pistolhotades när hon gick ut med hunden – skällde ut rånaren: ”Jag blev förbannad”

Publicerad

Eskilstunabon Anci Hamrén skrämmer man inte så lätt. Häromdagen blev hon utsatt för ett rånförsök och började skälla ut gärningsmannen – trots att han var beväpnad med pistol.

Knappt hade Anci Hamrén, som bor på Norr i Eskilstuna, hunnit ut på gatan för att rasta hunden Milo innan hon hörde snabba steg bakom sig. När hon vände sig om stirrade hon rakt in i en pistolmynning.

– Jag blev förbannad och började skälla på honom, säger hon.

Anci Hamrén vägrade att ge med sig trots att den unge mannen framför henne viftade med en pistol och krävde att få hennes väska och pengar. Till sist gav han upp och sprang därifrån.

Larmade polisen

Anci Hamrén kunde snabbt larma polisen som var på plats inom loppet av några minuter. Det inträffade rubriceras som försök till grovt rån och ett flertal polispatruller deltog i jakten på gärningsmannen.

Polisen lyckades dock inte gripa någon misstänkt och enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Stömberg är ärendet nu nedlagt.

Hör Anci Hamrén berätta om när hundpromenaden förvandlades till en mardröm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.