En kvinna blir intervjuad på en parkeringsplats

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar blivande sjuksköterskan Emma Palmer vad hon tycker om oron för att nya studenter saknar grundläggande studiekunskap och motivation. Foto: SVT

Blivande sjuksköterskan Emma: ”Viktigt med struktur”

Publicerad

På Mälardalens universitet finns en oro för att nya studenter inte är förberedda på studier eller saknar den kunskap som behövs. Blivande studenten Emma Palmer håller med om att det kan vara så – men säger att det också finns undantag.

Emma Palmer börjar plugga till sjuksköterska på MDU under hösten. Hon håller med om att det finns mycket som kan stjäla uppmärksamhet från studierna och att alla nya studenter kanske inte alltid är motiverade. Men understryker att det finns de som också är det.

– Det finns de som vill plugga och gör det bästa de kan.

Emma jobbar själv inom vården som undersköterska – och nu vill hon ta sina kunskaper till en högre nivå.

– Jag vill få ännu mer kunskap och bli ännu mer duktig på det jag gör, säger hon.

I klippet berättar hon om vad som kan stjäla uppmärksamhet från studierna och vad hon tycker om att dagens unga pekas ut som inte lika förberedda på studier än tidigare generationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.