Initiativtagare och volontärer vid Brobrygget i Eskilstuna, som jobbar med integration, står framför sina nya lokaler i Fröslunda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Abraham Grmay Berhe och Saba Haile berätta om hur det är att vara volontär. I mitten ses Jonny Pettersson, en av föreningens initiativtagare. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Brobygget i Fröslunda växer – och söker fler volontärer

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Brobygget arbetar med integration och trygghet i Fröslunda i Eskilstuna. Nu har de flyttat till större lokaler – och söker efter fler volontärer.

– Vi vill att man ska slippa utsättas för gäng på vägen hem från skolan, säger Jonny Pettersson, en av föreningens initiativtagare.

Allt startade 2017, när några kompisar bestämde sig för att göra någonting för Eskilstuna och Fröslunda. Då grundades integrationsföreningen Brobygget.

Vill undvika gäng

Sedan dess har föreningen växt, flyttat till nya lokaler, och nu söker man fler volontärer.

– Vi har språkcafé, läxläsning, utbildningar och samtal. Vi satsar på att starta en öppen eftermiddagsverksamhet för barn och ungdomar, så att man slipper utsättas för gäng på vägen hem från skolan, säger Jonny Pettersson.

I dag har föreningen runt 40 volontärer som arbetar tre till fyra timmar i månaden. Vissa mer, andra mindre.

– De som är engagerade gör ett fantastiskt arbete, säger Jonny Pettersson.

Abraham Grmay Berhe och Saba Haile är två av föreningens volontärer. Hör dem berätta om verksamheten i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.