Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det kan se ut på och i närheten av förskolan i klippet. Foto: SVT

Dumpat skräp blåser in till förskolan i Skiftinge: ”Får leka i skräpmiljö”

Publicerad

Plast, glas och fimpar – under en längre tid har förskolan Salvägen i Eskilstuna haft problem med skräp som dumpas i närheten och som blåser in på skolgården.

– Det här är barnens arbetsmiljö, det är synd att de ska behöva leka i en skräpmiljö, säger Elin Guillemot, förskollärare.

Förskolan Salvägen i Skiftninge i Eskilstuna ligger ett stenkast bort från en återvinningsstation. Där har det under en längre tid varit problem med dumpning. Förpackningar och annat skräp kastas bredvid stationen och sprids sedan i området.

Eskilstuna energi och miljö är ansvariga för stationen. Kent Briby är affärsområdeschef och berättar att man har köpt in städ på samtliga stationer.

– Här har det varit värst har varit på helgerna, så vi har ökat på städningen, säger han.

När SVT hälsar på hos förskolan har det städats både på skolgården och vid återvinningsstationen. Men i grönområdet intill förskolan finns stora mängder skräp.

Se hur det kan se ut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.