Flicka bortrövad för att tigga

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig flicka kom under fredagseftermiddagen in på polisstationen i Nyköping och berättade att hon blivit bortrövad från hemmet i Bulgarien. Fyra personer har gripits.

Den 15-åriga flickan ska ha förts till Sverige för att tigga pengar.

Enligt flickans berättelse ska hon ha blivit bortrövad från sitt hem mot sin vilja och utan hennes familjs vetskap. Hon fördes bort av en man och hans familj, samtliga hemmahörande i Bulgarien.

Gick till polisen efter misshandel

Mannen ska även ha misshandlat henne och det var efter det som hon gick till polisen.

Det var på fredagsförmiddagen som polisen larmades till en butik i Nyköping. Utanför satt en gråtande 15-årig flicka.

– Polisen fick larm om att en man slog en flicka på hennes underarmar. När polisen kom dit såg de att det är en ung flicka. Mannen som ska ha slagit henne kallar hon sin chef. Det är då misstanke om människohandel uppstår, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Gustav Langer till TT.

Det är inte känt när flickan tvingades till Sverige eller hur länge 15-åringen ska ha befunnit sig i Nyköping.

En 16-åring släpptes

Polisen grep fyra personer, två män 46 och 50 år gamla, en 41 årig kvinna, samt en 16-årig pojke som släpptes och omhändertogs av sociala myndigheter på grund av hans ringa ålder.

– De tre andra är nu anhållna. En förundersökning om människohandel för tiggeri har inletts, säger Gustav Langar

Polisen jobbar inledningsvis utifrån brotten misshandel och människorov. En brottsrubricering som enligt polisen kan komma att ändras.

– Flickan är omhändertagen av sociala myndigheter. Hon har ingenstans att ta vägen och kommer att få bo någonstans tryggt, säger vakthavande polisbefäl Eric Björkholm till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.