En bil utanför Vagnhärad som kört in i mittenräcket och en polisbil samt poliser på platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har skett flera trafikolyckor det senaste dygnet i samband med det kraftiga snöfallet. En av dem skedde utanför Vagnhärad, där en bilist på söndagsmorgonen körde in i mittenräcket. Foto: Pontus Stenberg

Fortsatt varning för snöfall i länet – SMHI: ”Matar på med mera snö hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste dygnets kraftiga snöfall väntas fortsätta idag och fram till och med måndag. Framförallt är det i länets östra delar som det, enligt SMHI, kan komma att snöa intensivt.

– Just nu ser det lugnt ut, men det ligger ett kraftigt snöfall över havet, och det kan mycket väl vara så att det blir kraftigare snö under dagen, säger Therese Fougman, meterolog på SMHI.

Det kan även snöa i resten av länet, men inte i samma mängd som i de östra delarna.

– Det är kraftigare och intensivare utmed östkusten. Där matar det på med mera snö hela tiden, säger Therese Fougman.

E4:an i varningsområde

I det område som omfattas av SMHI:s utfärdade gula varning ingår Nyköping och även E4:an. Under det senaste dygnet har det förekommit ett antal trafikolyckor på E4:an. Bland annat en olycka under söndagsmorgonen där en bilist körde in i mittenräcket på E4:an utanför Vagnhärad.

– E4:an går igenom det område det vi väntar det kraftigaste snöfallet. I Östergötland har vi sett jätteproblem under natten med lastbilar som fastnat i uppförsbackar, och även om snöröjarna gör vad de kan så räcker det inte till överallt. Så det är viktigt att tänka igenom om man behöver åka bil idag, säger Therese Fougman.

Olycksdrabbat dygn

Under senaste dygnet har det förekommit flera trafikolyckor i länet. Majoriteten av dem kring Nyköping och Trosa, och enligt räddningstjänsten har man sett både krockar och bilar som glidit av vägen.

– Generellt har det varit ordentligt med snö och en hel del trafikolyckor. Dock inga allvarliga personskador vad jag känner till, säger Micael Jansson, vakthavande befäl för räddningscentralen i Stockholms län.

Uppmanar bilister att vara försiktiga

Enligt Micael Jansson ser läget lugnt ut i trafiken under söndagsförmiddagen, men han uppmanar de som ska ge sig ut på vägarna att ta det väldigt försiktigt.

– Det vi kan säga är att vi önskar att bilister fortsätter ta det lugnt och ta till i tid så att de inte hamnar i stress när de kör, säger Micael Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.