Foto: Roger Nilsson

En död i frontalkrock på riksväg 55

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar frontalkrockade på torsdagseftermiddagen på väg 55 norr om Strängnäs. Båda förarna fördes till sjukhus, och senare meddelades att en av dem, en man i 65-årsåldern, har dött.

Olyckan inträffade vid femtiden några kilometer söder om länsgränsen till Uppsala län.

– En person verkar sitta fastklämd och vi håller på att försöka klippa loss personen. Ytterligare en person verkar vara kritiskt skadad, ambulans är på plats, berättade Emil Berggren på räddningstjänsten.

Det var totalstopp i båda riktningarna och Trafikverket ledde om trafiken.

Två till sjukhus

Vid 18.15 meddelar polisen i Sörmland att två personer, en från vardera fordonet, förts till sjukhus.

– Det är en allvarlig olycka. Två personer har förts till sjukhus, en i helikopter och en i ambulans, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

65-åring dog av sina skador

Strax före klockan 22 meddelade polisen att en av de inblandade i olyckan, en man i 65-årsåldern, har dött av sina skador. Anhöriga är meddelade.

Den andre föraren, en man i 35-årsåldern, fördes till Karolinska sjukhuset i Solna med ambulanshelikopter. Under fredagsmorgonen uppgav sjukhusets presstjänst att läget var fortsatt allvarligt men stabilt.

Polisen misstänker vårdslöshet i trafik, och kommer att utreda olyckan och undersöka bilarna.

Strax efter 18.30 öppnades vägen för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.