Janne Ekman framför det som ska bli Eskilstuna golfklubbs nya golfstudio med trackman

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Ekman från Eskilstuna golfklubb visar platsen där golfstudion snart står klar. Foto: Albin Aghamn/SVT

Golf året runt i Eskilstuna när ny golfstudio byggs

Publicerad

Eskilstuna golfklubb har fått 3,8 miljoner kronor av allmänna arvsfonden. Nu bygger man en golfstudio som ska göra det möjligt med golfträning året runt. Målet är att alla barn i Eskilstuna ska få prova att spela – helt gratis.

Eskilstuna golfklubb genomgår en stor förvandling på flera plan. 18-hålsbanans sträckning dras om när kommunen bygger nya bostäder och samtidigt tillkommer en korthålsbana. I satsningen ingår också nya lokaler, och den som kört ut mot E20 på Strängnäsvägen har knappast missat klubbhuset som invigdes 2022.

Fler skärmar

Nu kompletteras klubbhus och driving range med en golfstudio. Själva bygget blir 400 kvadratmeter stort och kommer ha fyra golfsimulatorer, puttinggreen och ett område där man ska kunna ta emot stora grupper, till exempel skolklasser.

Driving rangen får dessutom ett längre tak och fler skärmar som visar bollens flykt och annan data som ska göra träningen bättre.

Målet på sikt är att alla skolbarn i mellanstadiet i Eskilstuna ska få möjlighet att komma till klubben för att prova på golf. Tack vare golfstudion blir det möjligt att bjuda in barn under hela året.

Bygget var igång

Klubben hade redan börjat börjat bygga sin golfstudio när de fick beskedet att Allmänna arvsfonden bidrar med 3,8 miljoner kronor.

– Vi hade kunnat bygga utan arvsfonden, men tack vare bidraget kan vi göra mer av vår ungdomssatsning, säger klubbens vd Göran Lindblad.

Följ med till anläggningen i klippet där Janne Ekman, marknadsansvarig, berättar om bygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.