Greps för narkotikabrott i Eskilstuna – då hittade polisen ett skjutvapen

Publicerad

Sent på tisdagskvällen stoppade polisen en man i 20-årsåldern efter att han visat tecken på narkotikapåverkan. När en husrannsakan gjordes i mannens hem hittades ett misstänkt skjutvapen.

Det var vid 23.40-tiden på tisdagskvällen som polisen stoppade en mc-förare i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna.

– Föraren visade tecken på att vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. När en person misstänks för narkotikapåverkan så kan vi motivera att en husrannsakan genomförs för att söka efter narkotika – och så skedde i det här fallet, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

I samband med jakten på droger i mannens bostad gjordes ett annat fynd: ett misstänkt skjutvapen.

– Innan man provskjutit vapnet under kontrollerade former kan vi inte säga om det handlar om en replika, någon typ av soft air gun eller ett skarpt vapen. Men vi misstänker att det är skarpt, säger Åsa Willsund.

Enligt henne anhölls mannen av åklagare under natten till onsdag och är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott, olovlig körning och grovt vapenbrott.

Polisen vill inte uppge var i Eskilstuna som husrannsakan genomfördes eller exakt hur gammal den misstänkta mannen är.

– Det är ett känsligt ärende, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.