Skateboard, OS

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här intar OS-hoppet Hampus Winberg Eskilstunas gator. Hör vad som krävs för att nå OS-nivå som skateboardåkare. Foto: Björn Jansson/SVT

Här OS-laddar 18-åriga skateboardlöftet Hampus Winberg i Eskilstuna – yngst i svenska truppen

Publicerad

18-åriga skejttalangen Hampus Winberg från Varberg slipar OS-formen på gatorna i Eskilstuna. Den 7 augusti jagar han en finalplats när disciplinen park avgörs.

Han är en av olympierna som deltar i Sveriges olympiska kommittés (SOK) gemensamma uppladdningsläger inför OS i Paris som invigs om en vecka.

Yngsta deltagarna

Hampus Winberg är den yngste deltagaren i den svenska OS-truppen och är laddad för tävlingen i augusti.

OS i Paris 2024

– Jag tror att mina chanser känns väldigt bra, det är mycket jag inte visat ännu. Så efter en finalplats ska jag jaga efter en medalj, säger Hampus.

Allt fler åker skateboard

Skateboard blev en OS-gren i Tokyo 2020, och att det är en sport som är på stadig uppgång märks även inför OS i Paris. Enlig betaljätten Klarna ökade försäljningen av skateboards i Sverige med 74 procent under december till maj.

Hör vad Hampus Winberg tror ligger bakom det ökade intresset i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet