SVT:s reporter Fanny Asplund sitter vid ett vid stort bord med en telefon framför sig. Hon har öppen mun och pratar med någon. Hon tittar ut till vänster i bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör samtalet mellan företaget och SVT:s reporter Fanny Asplund. Foto: SVT

Här slutar spåren efter Leilas pengar – tre överföringar till samma företag

Uppdaterad
Publicerad

Blinda 91-åriga Leila i Strängnäs kommun råkade ut för bedragare som lurade till sig hennes bankkort och stal drygt 23 500 kronor. Nästan hälften av pengarna gick till ett företag i Stockholm.

I klippet ringer SVT:s reporter upp företaget – som berättar vad männen handlade för pengarna.

Leilas kontoutdrag visar att 10 000 kronor tagits ut från en bankomat, 2 000 kronor har tagits ut eller handlats för på en matvarubutik och 11 508 kronor har gått till ett företag i Stockholm. Sammanlagt tre transaktioner genomfördes till företaget under en och samma dag.

Reagerade på männen

SVT ringde och pratade med en representant för Stockholmsföretaget som säger att de inte vet något om Leilas pengar, men att de reagerat på att det kommit in två män i deras butik och handlat många samt dyra varor.

En polisutredning i ärendet pågår och ännu finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.