Hemtjänstpersonal skadades vid skjutning i Eskilstuna: ”Träffades av rikoschetter”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en skjutning i Skiftinge i Eskilstuna i januari, där en man skottskadades, hamnade hemtjänstpersonal i skottlinjen. Personalen hade precis avslutat ett besök hos en vårdtagare.

– De träffades av rikoschetter, säger Andreas Bolinder, avdelningschef för hemtjänsten.

Bolinder säger att kommunen intensifierat arbetet kring hur hemtjänstpersonal ska röra sig i områdena som varit extra utsatta för skjutningar. Kommunen har koll på vilka adresser som personalen bör vara extra uppmärksamma på. Enligt kommunen blev ingen i personalen allvarligt skadad.

– Vi gör en stor kraftsamling där kommunen i samverkan med polisen riskbedömer och tar in all information som vi kan för att få så bra underlag som möjligt, säger Andreas Bolinder.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Oro efter skjutningar

Efter oroligheterna i Eskilstuna har många inom hemtjänsten hört av sig till facket.

– Det är en ökad oro och det ser vi naturligtvis väldigt allvarligt på, säger Jasmine Berglund, ordförande för Kommunals sektion nord.

Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera om händelsen.

Klippet: Hör vilka åtgärder kommunen sätter in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet