Reportern Otilia Bogen står i snöblandat regn och tittar in i kameran. Hon ser olycklig ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Otilia Bogen vill inte att sommaren ska ta slut. Hör psykologens knep för att bota höstångesten. Foto: SVT

Psykologen om reporterns höstångest: ”Nej, du är inte ensam”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är de här, de röda löven och de mörka kvällarna. De första tecknen på att hösten är i antågande. Men alla välkomnar inte den nya årstiden med värme och glädje. Vissa, som SVT:s reporter Otilia Bogen, blir nedstämd bara av tanken på att sommaren är slut.

– Det är vanligt. Det är många som känner så nu när sommaren är slut och vardagen är igång igen, säger psykologen Karl George.

Otilia Bogen är inte det minsta intresserad av att fira ”tjejnyår”, tända levande ljus och mysa i stickade tröjor. Redan i slutet av juli våndas hon för hösten och sedan vintern med slask, kyla och mörker.

I klippet ovan hör du reportern Otilia Bogen fråga och psykologen Karl George berätta om olika grader av höstdepp och vad man kan göra för att må bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.