• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Bilden är delad i två. Den vänstra bilden är en porträttbild på infektionsläkare Markus Kalén. Den högra bilden är en bild på en sandstrand och ett turkost hav. På stranden ligger flera badgäster och solar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör infektionsläkaren Markus Kalén berätta vad du bör tänka på när du reser utomlands med småbarn. Foto: SVT/TT

Infektionsläkaren: Det ska du tänka på när du reser utomlands med småbarn

Publicerad

Nu har sommaren gjort sitt intåg och många ska resa utomlands på semestern. Ska man ta med sig småbarn på semestern finns det en hel del att tänka på enligt infektionsläkaren Markus Kalén i Eskilstuna.

Charterresandet under sommaren ökat med 50 procent hos barnfamiljer jämfört med 2019. Detta enligt bokningstjänsten Ticket som säljer resor för de största charterbolagen i Sverige.

Enligt infektionsläkare Markus Kalén ska man passa sig för rabies och buffémat på resan. I videoklippet ger han fem tips inför resan med barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.