• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Bild på en man och en kvinna som sitter på ett flygplan med varsitt barn i famnen. Kvinnan håller i ett spädbarn och tittar in i kameran. Mannen håller i en tvååring och sover.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bild från Elton och Jasons första flygresa, två år respektive två månader. Hör föräldrarna Erik och Linda Vismer tipsa om hur man gör resan med småbarnen enklare. Foto: Privat

Barnfamiljens tips för att lyckas med resan: ”Ha ett ess i rockärmen”

Uppdaterad
Publicerad

Linda och Erik Vismer från Strängnäs älskar att resa och har sönerna Elton,3 år, och Jason, 1,5, år med sig i släptåg. Men att resa med de små är inte alltid helt lätt. I klippet hör du parets tre tips på hur du gör resan med barnen enklare.

1,5-åriga Jason Vismer flög för första gången när han var två månader gammal. Då gick resan till Spanien och sedan dess har han varit i USA, Thailand och Vietnam. Han har varit utomlands nästan en tredjedel av sitt liv.

– Det adderade ett värde att ha med barnen. Det blev en annan typ utav resa men också en annan typ utav mervärde, som jag uppskattade jättemycket. Därför började vi göra fler resor, säger Erik Vismer om familjens utlandsresor.

Men att resa med småbarn har sina utmaningar. Hör Erik och Linda Vismer tipsa om vad man kan göra för att underlätta resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.