• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En videokamera är riktad genom ett fönster mot en reporter längre ned på marken, med en kamera-skärm som visar information om inspelningen. I bakgrunden syns byggnader i olika färger och en avskild miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ska de första kamerorna sitta – hör säkerhetschefen om förberedelserna. Foto: SVT

Klart för kommunens övervakningskameror i Nyköping – då sätts de upp

Uppdaterad
Publicerad

Efter många år av diskussioner ska nu Nyköpings kommun sätta upp sina egna övervakningskameror. Först ut blir vid en skola.

Efter flera år av debatt, politiska beslut och nu senast en upphandling så är det fritt fram för Nyköpings kommun att sätta upp övervakningskameror på utvalda platser.

Målsättningen är att kamerorna ska vara på plats innan årsskiftet – om allt går enligt plan.

– Vi vill ha strukturer, vi vill ha en bra process för våra kameror och vi vill sätta in det i ett sammanhang, säger Tobias Davidsson, säkerhetschef på Nyköpings kommun.

Platserna är utvalda efter behovsanalyser – men även andra placeringar ute i kommunen kan bli aktuella i framtiden.

I videon: Här ska de första kamerorna sitta – hör säkerhetschefen om förberedelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.