Flera av Maryvonne Karlssons kusiner samlade i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här börjar jakten på en arvinge. Hör om Maryvonnes uppväxt i Eskilstuna tillsammans med kusinerna som enligt svensk lag inte har inte rätt till arvet. Men vem ska få miljonerna? Foto: SVT

Miljonarvet efter Maryvonne från Eskilstuna: Vem är den okända arvingen?

Uppdaterad
Publicerad

Maryvonne Karlsson växte upp i en bullerbymiljö bland massor av kusiner på Mosstorps gård i Eskilstuna. I SVT:s ”Arvinge okänd” får tittarna följa jakten på hennes arvingar.

När Maryvonne Karlsson gick bort i Stockholm 2022, vid 76 års ålder, lämnade hon efter sig ett arv på cirka 3,2 miljoner kronor.

Hennes kusiner får inte ta del av arvet enligt svensk lag.

Jakt efter halvsyskon

När Arvinge okänd tar sig an fallet så börjar programledaren Kattis Ahlström forska i uppgifter om att Maryvonne ska ha två halvsyskon på sin franska pappas sida. Några som både en god man och utredare förgäves har försökt att hitta. Ett snårigt sökande tar sin början.

I svensk rätt är det den avlidnes eventuella barn och barnbarn som i första hand ärver. Därefter föräldrar, syskon och syskonbarn.

Kusiners arvsrätt utreds

Kusiner ingår inte i någon arvsklass. Regeringen tillsatte dock tidigare i år en utredning som bland annat ska ta ställning till frågan om arvsrätt för kusiner. Utredningen ska lämna sina förslag senast den 29 augusti nästa år.

För Maryvonnes kusiner blir det inget arv – men de vinner i alla fall något när programledaren Kattis Ahlström når Bordeaux i sydvästra Frankrike i jakt på en arvinge.

Vem är den okända arvingen? Hela första delen av historien om Maryvonnes arvingar finns på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.