Åklagaren Anna Stråth och en cannabisplanta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör senior åklagare Anna Stråth berätta hur mycket cannabis som hittades i källaren i Mariefred. Foto: Thomas Carlgren, SVT Arkiv

Par misstänks ha haft cannabisodling i källare i Mariefred – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en utpressningsutredning hittades en cannabisodling i en villakällare i Mariefred. Nu åtalas ett par misstänkta för grovt narkotikabrott.

På torsdagen åtalades åtta personer misstänkta för inblandning i ett utpressningsförsök mot Fastators tidigare vd Joachim Kuylenstierna och hans kollegor.

Och det var vid en husrannsakan i en villa i Mariefred under den här utredningen som misstankar om grovt narkotikabrott också väcktes.

– När vi befann oss i den här villan upptäckte vi att det bedrevs en cannabisodling i källaren, säger Anna Stråth, senior åklagare vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet.

Ett par, en man och en kvinna, blev båda misstänkta och åtalas nu för narkotikahanteringen. Enligt Anna Stråth erkänner mannen brott, medan kvinnan nekar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.