En man i ljus tröja står framför ett grönt fält

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kan en sporthall byggas. Hör Robert Davidsson (C), ordförande samhällsbyggnadsnämnden, om varför platsen bedöms som lämplig. Foto: SVT

Platsen som pekas ut: Här kan Vingåker få en ny sporthall

Publicerad

2022 togs beslutet att det skulle byggas både ett nytt badhus och en ny sporthall. Den ursprungliga planen stoppades och nu finns ett nytt förslag där man inledningsvis tänker bygga en ny sporthall och det kan bli i närheten av Vingåkers IP.

– När vi nu pekar ut den här platsen är tanken att vi i framtiden kan bygga ett nytt badhus i anslutning till sporthallen, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Robert Davidsson, (C).

I stället för att bygga ett nytt badhus ska det gamla renoveras.

– Badhuset var i bättre skick än vad vi trodde och med den investeringen vi gör där kan badhuset leva i ytterligare 10–15 år och då prioriterar vi att i första hand bygga en ny sporthall, säger Robert Davidsson.

Oppositionen har tidigare kritiserat kommunledningen att det tagit för lång tid.

– Det gäller det att hitta en plats där det är så lite problem som möjligt och som tar en liten plats i anspråk, säger Robert Davidsson.

Fler år i framtiden

Platsen vid Vingåkers IP är ett förslag av tre placeringar som kommunen tittat på. Hur själva hallen kan komma att se ut är inte klart ännu.

– Det här är bara en utredning som gjorts för att hitta en lämplig plats. Sedan får vi titta vidare på hur hallen ska utformas tillsammans med föreningslivet, säger Robert Davidsson och fortsätter:

– Nu ska vi först få uppdraget att ta fram en detaljplan och sedan får man gå vidare. Det är flera år det handlar om.

I klippet berättar Robert Davidsson om fördelarna med att ha hallen i närheten av Vingåkers IP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.