Häng med till simhallen och träffa glada motionären och hör Munktellbadets affärschef om hur smittspridningen ska begränsas. Foto: SVT

Simhallen i Eskilstuna öppnar igen – med restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Nu öppnar simhallen i Eskilstuna upp igen efter att varit stängt för allmänheten på grund av pandemin. Men ännu är det bara öppet för motionssimmare. Familjebadet och relaxavdelningen fortsätter att vara stängda och antalet besökare har besgränsats.

Simhallen stängde i december och personalen har under större delen av året arbetat 40 procent. I måndags den 7 juni öppnade man åter portarna, men med vissa begränsningar. Ledningen har också tagit till vissa åtgärder för att minska smittspridningen.

– Vi har ökat klorhalterna i vattnet, vi har ökat städningsfrekvensen och vi informerar våra besökare om hur de ska bete sig, säger Torbjörn Bergvall, affärsområdeschef Munktellbadet.

Simhallarna i Sörmland

Simhallen i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Vingåker har öppet för allmänheten men med vissa begränsningar. Strängnäs och Flen planerar att öppna vecka 33 för allmänheten. Gnesta och Katrineholm håller stängt tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.