I samband med dödsskjutningen stängdes Södra länken i Stockholm av. Foto: Blåljusbilder

Tre män från Eskilstuna häktade för mord efter tunnelskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Tre 18-åriga män från Eskilstuna häktas misstänkta för mord på den 21-åring som sköts ihjäl i Björktunneln i södra Stockholm i torsdags.

– Utfallet är att alla häktas på sannolika skäl misstänkta för mord, säger kammaråklagaren Daniel Jonsson efter häktningsförhandlingarna.

Tidigare har det framkommit uppgifter i olika medier om att polisen utreder möjligheten att skotten skulle ha avlossats av misstag, men det är inte en bild av händelseförloppet som Daniel Jonsson delar. 

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det finns uppgifter i utredningen som tyder på att det skulle vara avsiktligt, säger Daniel Jonsson. 

En av de tre häktade misstänks även för grovt vapenbrott.

– Det finns omständigheter som knyter honom till ett vapen, säger Daniel Jonsson som inte vill gå in närmare på vad det ska röra sig om för vapen.

Hittades skjuten i bil

Det var mitt i rusningstrafiken under torsdagseftermiddagen som en man hemmahörande i Eskilstuna hittades skjuten i en bil i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. De tre männen som nu har häktats greps på plats i anslutning till bilen. Även de är hemmahörande i Eskilstuna.

I nuläget vill kammaråklagaren inte gå in mer på omständigheterna runt skjutningen.

– Utredningen får visa mer detaljerat hur det har gått till, säger Daniel Jonsson.

Nekar till brott

Enligt Bahar Vaziri som är advokat till 18-åringen som misstänks för både mord och grovt vapenbrott, nekar han bestämt till anklagelserna.

– Han är väldigt chockad över det som har inträffat, säger advokat Bahar Vaziri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet