Poliser i bostadsområdet Fröslunda i Eskilstuna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till Fröslunda i Eskilstuna i samband med en misstänkt skottlossning på söndagseftermiddagen. Foto: Casper Sandberg

Två män häktade misstänkta för skjutningen i Myrtorp i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Två män misstänks nu för skottlossningen i Myrtorp i Eskilstuna för drygt en vecka sen, då en man i 35-årsåldern skadades allvarligt efter att ha blivit skjuten. Båda männen misstänks för mordförsök samt grovt vapenbrott.

En man i 35-årsåldern skadades allvarligt efter ha blivit skjuten på söndagseftermiddagen för en vecka sen. Under fredagen häktades en man i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök samt grovt vapenbrott. Under måndagen häktades även en man i 25-årsåldern misstänkt för samma brott.

Under tisdagen förra veckan meddelade åklagare Maria Nilsson att man inte misstänker att skjutningen var gängrelaterad.

– Jag har inget nytt att tillägga när det gäller misstankarna eller brottsutredningen, säger Tobias Lindblom, åklagare i fallet.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans söndagen den 30 juni och dagen därpå uppgav Mälarsjukhuset att hans tillstånd var stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.