Under pandemins sex första månader ökade det sexuella våldet mot kvinnor, enligt en rapport från Region Sörmland, och pandemieffekten kan fortfarande var en orsak till att behovet av stöd inte avtar, menar Sofia Liedberg.
– Behovet har bara fortsatt och ligger nu högre än vi haft tidigare, säger hon.
Inte bara pandemieffekt
En annan orsak till att ämnen kring incest har blivit vanligare i chatten kan vara porrkonsumtion, menar Sofia Liedberg.
– Det finns många klipp med namn kopplade till någon form av relation där det blir en fråga om incest, säger hon.
Frias chatt är öppen på kvällstid, måndag och torsdag och på söndagseftermiddagar.
– Vi har oftast flest chattar på söndagar och vi ser också en ökning kring lov och högtider, då handlar det oftast om att det är tufft hemma, säger Sofia Liedberg.
I klippet berättar Sofia Liedberg om stödet de kan ge i chatten.
Här kan du få hjälp
Om du har utsatts för ett sexualbrott, eller som vuxen misstänker att ett barn har utsatts, ring polisen på 114 14 eller 112 om det är akut.
Det finns flera instanser som erbjuder hjälp till utsatta personer. Här nedan följer ett urval:
Kvinnofridslinjen
Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som är utsatt eller har utsatts för våld och hot. Numret är 020-50 50 50.
Kvinnojourer
Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Läs mer på deras hemsida här.
Roks är Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. På deras hemsida finner du kontakt med din närmsta lokala jour.
Storasyster
Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Man kan även få stöd som anhörig. Hit kan du som är 13 år och uppåt vända dig, oavsett könsidentitet. Läs mer och sök stöd på storasyster.org.
Brottsofferjouren
Personer kan få stöd för utsatthet av misshandel, olaga hot, sexualbrott, grov kvinnofridskränkning, rån eller stöld. Jourerna finns lokalt. Om det behövs kan även brottsoffer få hjälpinstanser i linje med psykologisk hjälp, skyddat boende eller ekonomiskt understöd.
Ring 0200-21 20 19 eller gå in på deras hemsida för att se närmsta kontakt.
Rikskriscentrum
Rikskriscentrums medlemsorganisationer är professionella verksamheter som arbetar med våld i nära relationer, män i kris och mäns våld mot kvinnor. Läs mer och hitta lokala mottagningar på deras hemsida.