Följ med rektor Paula Candolf in på den specialanpassade avdelningen och hör förskolenämndens ordförande Björn Larsson (S) om detta täcker behovet för hela kommunen. Foto: SVT

Unik förskoleavdelning invigd i Eskilstuna

Publicerad

På torsdagen var det invigning av en för Eskilstuna unik förskoleavdelning. Den är specialanpassad för barn med omfattande funktionsnedsättningar. Enligt kommunen är den en av de första av sitt slag i hela landet.

Avdelningen, som går under namnet Stjärnan, är en del av Odlarens förskola. De fem barnen som ska gå på den nya avdelningen har tidigare varit utspridda på andra förskolor i kommunen, där det inte är säkert att de haft rätt anpassningar, enligt Paula Candolf som är rektor på Odlarens förskola.

Stjärnans lokaler är anpassade och personalen som rekryteras är barnskötare och förskolelärare som har erfarenhet av att jobba med barn med funktionsnedsättningar.

Hör Paula Candolf och nämndordförande Björn Larsson (S) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.