Hör vad eleverna Melker Bolund, Georg Hall Blixt och Kajsa Henningson har för tankar inför studenten. Foto: SVT

Uppgivenhet inför studenten: ”Det där stora målet är borta”

Uppdaterad
Publicerad

De flesta av de elever som tar studenten till sommaren har spenderat nära tre terminer, eller halva gymnasietiden, på distans. Studenten i år blir kanske som förra året, präglat av restriktioner.

– Det kan påverka motivationen att göra sitt bästa, eftersom det här blir inte det man hela tiden har längtat efter, säger Melker Bolund på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna.

När förra årets studenter sprang ut var det under restriktioner, utan studentbal och lastbilsflak. I år ser det, just nu, ut som att det blir samma sak.

Distansundervisningen har inneburit många utmaningar och frestelser att göra annat än att följa med på lektionerna. Här hör du fler gymnasieelever berätta om hur studierna har påverkats:

Coronaviruset i Sörmland

Motivationen

Självdisciplinen

Studieresultaten 

Studenten är bara dryga två månader bort och viljan finns.

– Jag känner att jag får inte ge upp, för jag är ändå stolt över hur långt jag har kommit. Mitt mål är att ta studenten, det finns inget annat på kartan, säger Kajsa Henningson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet