E4 vid Nyköping helt avstängd i södergående riktning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikverket stängde av både körfälten på E4 vid Nyköping i södergående riktning på grund av saneringsarbetet. Foto: Pontus Stenberg

E4 vid Nyköping öppen igen efter oljeutsläppet

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket varnade för blixthalka på E4 mellan trafikplats Hållet och Kungsladugården vid Nyköping under tisdagsmorgonen. Saneringen drog ut på tiden och all trafik i södergående riktning stängdes av.

Enligt myndigheten fanns det olja på vägen och personal började sanera Man ska bland annat ha sanerat vägarna med stenmjöl för att dämpa halkrisken.

Oklart vad det beror på

Varningen som utfärdades gällde i södergående riktning och trafiken leddes tillfälligt om via väg 800. Trafikverket uppgav att man inte visste vad oljeutsläppet beror på.

– Det finns uppgifter om att det pågått gräsklippning längs med motorvägen och att något läckt, men det är oklart, säger Irene Skogvold på myndighetens presstjänst.

Prognosen var initialt satt till klockan 9 och förlängdes med en timme, men arbetat har tog längre tid än väntat och Trafikverket stängde till slut av båda körfälten i södergående riktning.

Nya prognosen var satt till 11.30 och trafiken släpptes på ungefär då.

– Det tog mycket längre tid än vad vi trodde, säger Irene Skogvold.

Trafikverket har kvar skyltarna som varnar för halka och uppmanar bilister att ta det lugnt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.