Stor beslag av cannabisharts

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur tillslaget gick till och se Tullverkets bilder på knarket. Foto: Tullverket

300 kilo knark hittades i skogen vid Dalarö – tre åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har åtalats misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott efter att cannabisharts till ett värde av nästan 40 miljoner kronor hittats. Narkotikahärvan kunde avslöjas efter att Tullverket bestämt sig för att följa efter en lastbil.

311 kilo cannabisharts med ett marknadsvärde som uppskattas till cirka 38,9 miljoner kronor. Det lyckades Tullverket beslagta efter att ha följt efter en lastbil som kontrollerades vid Öresundsbron.

– Vi har ett medvetet fokus att bekämpa den storskaliga organiserade narkotikasmugglingen: Det här är ett exempel på hur vi stoppat 311 kilo cannabisharts från att komma ut i samhället, säger Sofia Wall som är biträdande chef på Tullverkets kriminalavdelning Syd, i ett pressmeddelande.

På fredagen åtalades lastbilschauffören och ytterligare två män som misstänks ha hjälpt till med diverse inköp. Samtliga nekar till brott.

Hör mer om hur tillslaget gick till och se fyndet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.