Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om hur de misstänkta greps och hur fallet utreds. Foto: Blåljusbilder

Åklagaren om de misstänkta för Tullingemordet: Lagförda för brott tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar, 17 och 19 år gamla, sitter anhållna misstänkta för mordet i Tullinge förra veckan. De greps i södra Stockholm i lördags efter att ha anhållits i sin frånvaro. Nu utreder åklagare och polis motiv och om det finns kopplingar till andra brott.

Det har kommit in flera vittnesuppgifter efter händelsen natten till i fredags, då en man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem i Tullinge i Botkyrka kommun. Men polisen är fortfarande intresserad av tips från allmänheten.

Mannen som sköts till döds är tidigare ostraffad. I torsdags pekades hans 25-årige son ut i media som misstänkt för en skjutning mot en villa utanför Uppsala.

Dödsskjutning i Tullinge

Inga fler gripna

Nu sitter alltså två tonåringar anhållna skäligen misstänkta för inblandning i mordet i Tullinge, vilket är den lägre misstankegraden. De båda nekar till brott.

Huruvida det finns fler misstänkta i ärendet vill åklagaren inte kommentera.

– Det är ingen annan som är frihetsberövad som misstänkt i ärendet, säger kammaråklagare Mikael Carlsson.

Hör mer om de misstänkta och hur fallet utreds i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet