Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur konflikten mellan de kriminella nätverken, med Rawa Majid i centrum, eskalerade – och hur gränserna som tidigare respekterats passerades. Foto: Polisen/SVT

Mördades efter sonen pekats ut i tv – 19-åring får livstid

Uppdaterad
Publicerad

En man i Tullinge sköts i mars förra året ihjäl timmar efter att hans son pekats ut i tv-programmet Efterlyst. Nu döms en 19-årig man till livstids fängelse. Dessutom döms ytterligare tre män till fängelse för inblandning i mordet.

Det var i mars förra året som polisen larmades till en bostad i Tullinge. På platsen anträffades en man i 50-årsåldern svårt skottskadad. Han avled senare på sjukhus. Mordet ska ha varit en hämnd efter att skott avlossats mot en bostad utanför Uppsala, med koppling till Rawa Majid.

Nu döms en 19-årig man som stått åtalad för mordet till livstids fängelse. Två män, 18 och 20 år gamla, döms till tre års fängelse för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. De frikänns för medhjälp till mord.

Dödsskjutning i Tullinge

Dessutom döms en 24-årig man för grovt skyddande av brottsling till två års fängelse.

Sonen pekades ut i Efterlyst

Den mördade var pappa till en man som då var misstänkt för mordförsök, efter skotten utanför Uppsala. Och i konflikt med Rawa Majid. Samma kväll som mordet i Tullinge inträffade hade den misstänkta sonen pekats ut med namn och bild i tv-programmet Efterlyst.

Sedan tidigare är även Rawa Majid häktad i sin utevaro, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet.

Pappan: Inte nöjda med domen

SVT Stockholm har tidigare varit i kontakt med den mördade mannens pappa. Enligt honom ska de länge försökt få barnbarnet att lämna den kriminella miljön, vilket gjort att han sedan flera år brutit kontakten med sin familj.

Efter domen säger den mördade mannens pappa att familjen inte är nöjda med att två frikänns för medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet